عمومی

نحوه نگهداری، اتوکشی و انبار کردن سرویس خواب برای افزایش طول عمر

برای داشتن خوابی آرام و رویایی یکی از مهمترین مسائلی که باید به آن توجه کنید، کیفیت سرویس خواب و پاکیزگی آن است. نحوه نگهداری، اتوکشی و انبارکردن سرویس خواب بیش از آنچه که فکر می‌کنید می‌تواند روی طول عمر کالای خواب اثرگذار باشد و کیفیت خوابتان را نیز تحت‌تاثیر قرار دهد. بنابراین حائز اهمیت است هنگام خرید سرویس خواب محصولی با کیفیت و با دوام را انتخاب کنید و طریقه صحیح نگهداری از آن را بیاموزید.

شستشوی منظم، اتوکشی اصولی و بسته‌بندی و انبار کردن کالای خواب به‌روش صحیح می‌تواند خوابی آرام و دلپذیر را برایتان به ارمغان بیاورد و تا سال‌های سال از هزینه دوباره برای خرید سرویس خواب معافتان کند. کالای خواب پامیل با بیش از 3 دهه سابقه درخشان در کنار شماست تا دل‌انگیزترین رویاهایتان را زندگی کنید.

راهنمای مطالعه

شستشوی منظم و اتوکشی سرویس خواب چه فایده‌ای دارد؟

سرویس خواب و خصوصا بالش‌ها و ملحفه‌ها را باید به‌طور منظم شستشو داده و تعویض کنید. این کار نه‌تنها سلامت پوست و موی شما را ارتقا می‌دهد، بلکه باعث افزایش عمر مفید کالای خواب نیز می‌شود. اگر زمان و انرژی کافی برای شستشوی اصولی سرویس خواب را ندارید، بهتر است این کار را به خشکشویی‌های با تجربه و معتمد بسپارید تا کیفیت کالای خواب حفظ شود. اما درغیراین‌صورت می‌توانید با رعایت چند نکته ساده این کار را به تنهایی انجام دهید.

شاید در ظاهر سرویس خوابتان تمیز و پاکیزه به نظر برسد اما در واقعیت این‌طور نیست. محیط گرم و مرطوب روی تشک و بالش بهترین شرایط برای رشد باکتری‌، قارچ و دیگر عوامل بیماری‌زا است. این محیط در طول خواب شما سلول‌های مرده پوست، عرق و چربی بدن، قطرات آب دهان و موهای ریخته شده را به خود جذب می‌کند و شرایطی را فراهم می‌آورد که مستعد رشد و تکثیر باکتری‌هاست. چنین سطحی به‌ هیچ عنوان مناسب سلامت پوست و مو نیست و می‌تواند موجب آلرژی، جوش، آکنه، التهاب پوست، ریزش مو و انواع عفونت شود.

همچنین تجمع باکتری‌ها بوی نامطبوعی ایجاد می‌کند که ممکن است روند خوابتان را مختل کند. از سوی دیگر میکروب‌ها می‌توانند به الیاف پارچه کالای خواب نیز صدمه برسانند و طول عمر آن را کاهش دهند. بنابراین شستشو و اتوکشی اصولی کالای خواب نه‌تنها در حفظ سلامت جسمی و روحی شما بلکه در عمر مفید کالای خواب نیز موثر هستند.

زمان‌بندی شستشو و تعویض سرویس خواب

طبق نظر کارشناسان حداکثر باید هر سه تا شش ماه یکبار بالش‌ها را شستشو دهید و حتما یکسال یکبار برای تعویض کالای خواب اقدام نمایید. اگر زیاد عرق می‌کنید و یا آلرژی دارید، بهتر است هفته‌ای یکبار رویه بالش و ملحفه‌های خود را بشویید. اما درهرصورت باید جنس پارچه‌ها و وضیعت سلامت خود را در نظر بگیرید و با توجه به این فاکتورها زمانبندی تعویض سرویس خواب را مشخص کنید. بهتر این است که همواره دو بالش در اختیار داشته باشید تا در صورت راحت نبودن با یک بالش و یا در هنگام شستشو و اتوکشی یکی از بالش‌ها،  بالش دیگری داشته باشید. از جمله عوامل مهم در زمانبندی شستشو و تعویض سرویس خواب عبارتند از:

  • جنس بالش: بالش‌های پر، لاتکس، فوم و الیاف مصنوعی و همچنین روکش‌هایی که از جنس پارچه نخی یا ساتن و... هستند، هر یک زمانبندی متفاوتی برای شستشو تعویض دارند.
  • محافظ بالش: اگر بالش خود را در محافظ‌‌های قابل شستشو قرار دهید می‌توانید با جلوگیری از آلوده شدن آن‌ها فواصل شستشو و تعویض را زیاد کنید.
  • شرایط سلامت فرد: افرادی که بیش از حد در خواب می‌غلتند و سلول‌های مرده، عرق و چربی بیشتری از بدنشان به بالش و تشک منتقل می‌شود، افرادی که آلرژی دارند، درگیر مشکلات پوستی همچون اگزما، آکنه و... هستند و یا بیشتر از سایر افراد عرق می‌کنند، بهتر است به دفعات بیشتری برای شستشوی کالای خواب اقدام نمایند. همچنین داشتن حیوان خانگی و یا عادت به صرف نوشیدنی و خوراکی روی تخت خواب می‌تواند نیازتان را برای شستشوی سرویس خواب افزایش دهد. توجه فرمایید در صورت ابتلا به بیماری‌هایی مثل سرماخوردگی و آنفولانزا شستشوی مداوم کالای خواب به جلوگیری از سرایت بیماری کمک شایانی می‌کند.

۱۰ نکته مهم در شستشوی سرویس خواب 

  1. ملحفه‌ها، روکش بالش‌ها و تشک را جدا از متریال داخل آن‌ها بشویید.
  2. رنگ‌های تیره و روشن را جداگانه بشویید تا زیبایی و کیفیت رنگ کالای خواب حفظ شود.
  3. حتما توصیه‌های تولیدکننده را بر روی برچسب کالای خواب بررسی کنید. شاید نیاز باشد ملحفه یا روبالشی را در دمای خاصی شستشو دهید.
  4. قبل از شستشو به کمک مکنده یا مواد شیمیایی مخصوص، لکه‌های احتمالی روی ملحفه را پاک کنید.
  5. همچنین قبل از شستشو بررسی کنید که پارچه آسیب ندیده باشد و درصورت وجود سوراخ یا پارگی آن را ترمیم و یا ملحفه را تعویض کنید.
  6. برای شستشوی کالای خواب و خصوصا روتختی‌ها و روبالشی‌های رنگی از مواد شوینده بدون آنزیم که مخصوص پارچه‌های رنگی، و ملایم و بی‌ضرر هستند استفاده کنید.
  7. سرویس خواب را جدای از دیگر البسه و حتی حوله‌ها بشویید.
  8. بهتر است کالای خواب را در دمای کمتر از 30 درجه سانتیگراد شستشو دهید تا به بافت آن آسیبی نرسد.
  9. کالای خواب را به‌صورت طولانی مدت در معرض نور خورشید قرار ندهید.
  10. به هیچ عنوان از دمای بسیار بالا برای اتوکشی و خشک کردن سرویس خواب استفاده نکنید.

بهبود رنگ و افزایش طول عمر سرویس خواب 

برای حفظ زیبایی و بهبود کیفیت بافت پارچه ترجیحا هرچه سریعتر لکه‌های ایجاد شده بر روی سرویس خواب را برطرف کنید. اما توجه داشته باشید که استفاده از آب  داغ و شوینده‌های خشن نمی‌تواند راهکار مناسبی برای این اقدام باشد. یک روش کارآمد و آسان برای بهبود رنگ کالای خواب به شرح زیر است:

ترکیب جوش شیرین و سرکه پاک‌کننده‌ای دردسترس و تاثیرگذار برای از بین بردن لکه‌های روی تشک و بالش محسوب می‌شود. برای اجرای این راهکار کافیست نیم فنجان سرکه سفید و نیم فنجان جوش شیرین را ترکیب نموده و به محتویات ماشین لباسشویی اضافه کنید. حال ملحفه، روتشکی یا روبالشی را در ماشین لباسشویی بیندازید تا به خوبی به این ترکیب آغشته شود. سپس همه مراحل را طبق روند طبیعی شستشوی لباس با ماشین لباسشویی پیش ببرید تا لکه برطرف گردد. به محض خشک شدن رطوبت به کمک خشک‌کن یا جریان هوا دیگر خبری از لکه نخواهد بود.

شایان ذکر است می‌توانید ترکیب جوش شیرین و سرکه را بدون استفاده از ماشین لباسشویی نیز به‌کار بگیرید. به این منظور ترکیب رقیق‌تر جوش شیرین و سرکه را به خوبی هم بزنید تا حالتی یکنواخت پیدا کند و سپس محلول را  به وسیله آب‌پاش روی لکه اسپری کنید. حال با کشیدن یک پارچه مرطوب روی سطح، کار لکه تمام است. به محض خشک شدن رطوبت زیبایی روز اول ملحفه نمایان می‌شود.

ترکیب آب اکسیژنه و صابون برای رفع لکه سرویس خواب 

افزون بر این ترکیب، ترکیب هیدروژن پروکسید یا آب اکسیژنه و صابون نیز خاصیت سفیدکنندگی خارق‌العاده‌ای را ارائه می‌دهد. برای رفع لکه و رنگ ناخوشایند سرویس خواب کافیست مقداری صابون را رنده نموده و در آب داغ بریزید حال آنقدر مخلوط را هم بزنید تا حالتی یکدست پیدا کند. سپس مقداری آب اکسیژنه را به آن اضافه نمایید و با فرچه‌ای باریک بصورت دورانی لکه را مورد هدف قراردهید. این حرکت دایره‌وار را تا حدی ادامه دهید که چیزی از لکه باقی نماند.

در خصوص استفاده از وایتکس که در بین مردم رایج است نیز خوب است بدانید که این ماده می‌تواند موجب حساسیت شود. وایتکس را باید با مقداری آب ولرم مخلوط کنید و به‌صورت محلولی رقیق و به کمک فرچه از آن استفاده نمایید. این محلول نیز خاصیت لکه‌بری دارد و می‌تواند طی چند دقیقه لکه زرد روی سرویس خوابتان را برطرف کند. در نهایت بهترین روش‌ها را هم باید ابتدا روی گوشه‌ای از ملحفه تست کنید تا مطمئن شوید با بافت پارچه سازگاری دارد و به آن آسیبی نمی‌رساند.

بهترین روش اتوکشی سرویس خواب

اتوکشی سرویس خواب با توجه به متراژ بالای ملحفه‌ها و روتختی‌ها کار وحشتناکی به نظر می‌رسد! خصوصا اگر وقت کافی را برای اتوکشی سرویس خواب نداشته باشید شاید این سوال درذهنتان ایجاد شود که اصلا چرا باید تخت خوابم تا این حد مرتب و اتوکشیده باشد؟! 

اما در واقع این کار بیشتر از آنچه که فکر می‌کنید حائز اهمیت و تاثیرگذار است. اتوکشی سرویس خواب بستری پاکیزه و لطیف را برایتان به ارمغان می‌آورد تا خوابی با کیفیت و آرام را تجربه کنید. اتوکشی می‌تواند به نرمی و لطافت ملحفه‌ها بیفزاید و همچنین با ایجاد فضایی مرتب و به دور از بهم‌ریختگی، آرامش روانتان را برای یک شروع عالی در هنگام صبح تضمین کند. اما چگونه باید با حداکثر سرعت و بالاترین کیفیت کالای خواب را اتو بکشیم؟!

نکات مهم در مورد اتوکشی کالای خواب

  1. ملحفه‌ها و روتختی‌هایی که 100درصد از جنس نخ یا کتان هستند، بیشتر چروک می‌شوند و نیاز به اتوکشی پیدا می‌کنند. بنابراین اگر وقت و حوصله کافی برای اتوکشی سرویس خواب را ندارید، بهتر است از پارچه‌ای استفاده نمایید که ترکیبی از نخل و الیاف مصنوعی پلی استر را در متریال سازنده خود دارد.
  2. اگر با کمبود زمان مواجه هستید، می‌توانید ملحفه را به طور عمودی تا زده و سپس اتو کنید. اما دراین‌‌صورت ممکن است چروک‌های عمیق پارچه برطرف نشوند. این چروک‌ها را باید با صرف زمان بیشتر برطرف کنید.
  3. اگر به‌دنبال راهکاری هستید که تا حد امکان نیازی به اتوکشی کالای خواب پیدا نکنید، یکی از راهکارهای ساده و در دسترس این است که پس از جستجو ملحفه یا روتختی را صاف و مرتب روی بند رخت بیندازید تا با جریان هوا خشک شود.
  4. اگر چروک‌های ملحفه محدود است و علاقه‌ای به اتوکشی ندارید، مقداری نرم کننده در آب حل نموده و به وسیله اسپری روی سطح بپاشید. سپس با دست دو طرف پارچه را بکشید و تا زمانی که چروک باز نشده، رها نکنید.
  5. برای اتوکشی روبالشی‌هایی با جنس ساتن، اتو را در فاصله یک سانتی متری سطح نگه دارید و از بخار آن برای رفع چروک‌ها استفاده کنید.
  6. بهترین زمانی که می‌توانید برای اتوکشی رویه بالش و ملحفه اقدام کنید، زمانی است که پارچه هنوز مرطوب است.
  7. اگر تشکی از جنس لاتکس یا مموری فوم دارید، به هیچ عنوان روی تخت آن را اتو نکشید. چراکه این کار می‌تواند به طرز وحشتناکی به تخت آسیب برساند.
  8. برای جلوگیری از چروک‌های متعدد و عمیق روی سطح ملحفه و روتختی، به محض بیرون آوردن از خشک‌کن، آن‌ها را روی تخت پهن کنید. اینگونه پس از شستشو، ملحفه چروک‌های زیادی نخواهد خورد.
  9. برای خشک کردن و اتوکشی کالای خواب دما را بیش از حد بالا نبرید و به نوع پارچه‌ها توجه کنید.
  10. در نهایت با توجه به مدت زمانی که باید برای اتوکشی ملحفه و روتختی صرف کنید،  بهتر است این کار را به خشکشویی خوش سابقه‌ای بسپارید و با صرف هزینه‌ای معقول و مناسب، از هزینه‌های بسیار اتوکشی نادرست کالای خواب جلوگیری کنید.

برای افزایش عمر کالای خواب چه کنیم؟

  • از روبالشی محافظ استفاده کنید: این کار می‌تواند زمانبندی تعویض کالای خواب را به فواصلی طولانی‌تر تغییر دهد. چراکه این محافظ مانع انتقال عرق و چربی بدن به بالشت می‌شود.
  • تهویه: در طول روز برای مدتی هر چند کوتاه کالای خواب را در فضای باز و در مجاورت جریان هوای آزاد بگذارید. همچنین نور آفتاب اگر برای کوتاه مدت به کالای خواب بتابد، روش مناسبی برای جلوگیری از رشد میکروب‌ها خواهد بود. اما توجه کنید نور مستقیم و طولانی مدت خورشید می‌تواند بر کیفیت رنگ‌های روبالشی و روتختی تاثیر منفی بگذارد.
  • حتی اگر امکان شستشوی مداوم و اتوکشی کالای خواب را ندارید، در طی زمان لکه‌هایی که روی روتختی یا روبالشی ایجاد می‌شوند را پاک کنید. همچنین می‌توانید لبه‌های ملحفه که بیشتر در معرض آلودگی هستند را با حوله‌ای مرطوب تمیز نمایید.
  • هرگاه وقت و انرژی کافی داشتید، قبل از خوابیدن به حمام بروید و با یک دوش کوتاه اما تاثیرگذار پوست خود را لایه برداری نمایید. این کار از انتقال سلول‌های مرده پوست به تشک و ملافه و رشد باکتری‌ها جلوگیری می‌کند.
  • هر صبح بعد از بیدار شدن، ملحفه و روتختی‌تان را تکان دهید و تخت را مرتب کنید. چراکه با این کار می‌توانید سلول‌های مرده پوست و بسیاری عوامل بیماری‌زا را از تخت دور کنید.
  • حتی اگر در طول روز فقط از کرم ضد آفتاب یا یک کرم آبرسان سبک استفاده کرده‌اید، برای خواب آن را از روی صورتتان پاک کنید تا روبالشی آلوده نشود. این توصیه خصوصاً برای بانوان بسیار حیاتی است.
  • حتی اگر نکات بهداشتی مرتبط با سرویس خواب را به بهترین نحو رعایت می‌کنید، توصیه می‌شود هر یک یا دو سال یک بار کالای خواب را به طور کامل تعویض نمایید تا خواب با کیفیت‌تری داشته باشید.

هر آنچه لازم است درباره بسته‌بندی و انبار کردن کالای خواب بدانید

اگر در شرایطی مثل اسباب کشی هستید و لازم است سرویس خواب را بسته‌بندی یا انبار کنید، هیچ نگرانی از این بابت نداشته باشید. ملحفه‌ها بالش‌ها و روتختی‌ها را در کیسه‌های پلاستیکی شفاف و درعین‌حال مقاوم بگذارید تا در جابجایی سوراخ یا پاره نشوند و همچنین شفاف باشند تا موقع باز کردن کیسه‌ها بدانید هر یک برای کجا هستند.

از سوی دیگر تشک‌ها را از تخت جدا کنید و در روکش‌های مقاوم پلاستیکی قرار دهید تا از رطوبت کثیفی و پارگی در امان بمانند. توصیه خلاقانه‌تر این است برای بسته‌بندی و حمل بالش‌ها و ملحفه‌ها که وزن زیادی نیز ندارند، کشوها و کمدها را انتخاب کنید. با این کار سرویس خواب  در برابر باد و باران و آلودگی و پارگی به خوبی محافظت می‌شود و همزمان در استفاده از فضا نیز صرفه‌جویی کرده‌اید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *